fbpx

Blærekreft Norge i Lancet Oncology

Kreftpasienter er blant de sårbare gruppene under COVID-19-pandemien. I den anledning har vi blitt invitert til et samarbeid med onkologiske fagmiljøer i hele Europa for å lage anbefalinger til kreftpasienter om hvordan de skal forholde seg under pandemien for å unngå smitte. Dette har resultert i en artikkel som nå er akseptert for publikasjon i et av verdens mest prestisjetunge fagtidsskrifter innen kreft, Lancet Oncology.

Vi legger inn lenke her til artikkelen så snart den er klar.

De faglige rådene om hvordan kreftpasienter kan eller bør forholde seg under pandemien ligger, i norsk oversettelse, på den Europeiske kreftpasientkoalisjonens (ECPCs) webside, se her.

Gjelder dette meg?

Ikke alle kreftpasienter er spesielt sårbare for corona-smitte. Hvis du

  • ikke nå er i en aktiv behandlingsfase,
  • ikke har vært det de siste tre måneder,
  • ikke har vært eller er under behandling med immunterapi
  • ikke har en underliggende sykdom som diabetes, hjerte-lungesykdom eller en annen tilstand som har svekket kroppen din,

kan du anta at du ikke er i den sårbare gruppen. Har du hatt blærekreft og er i en rolig fase med oppfølging og kontroller men ikke aktiv behandling, er det liten grunn til bekymring for din status som blærekreft-rammet. Du kan derfor følge de vanlige smittevernrådene uten ekstra tiltak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *