fbpx

Brannmenn

Brannmenn og -kvinner har økt risiko for å få blærekreft. Forskning viser at disse modige mennesker har mer enn tre ganger større risiko for å utvikle leukemi, blærekreft, hjernekreft og nyrekreft, sammenlignet med den generelle befolkningen i Australia.

Der jobber nå (2011) fagforeningen deres for en lovendring som vil gi dem kompensasjon for økt kreftrisiko i forbindelse med jobben.

Talsmann for foreningen, Graeme Geer sa: “Profesjonelle brannfolk eksponeres hyppig og kontinuerlig over tid gjennom sin karriere for en giftig blanding av kjemikalier ved alle typer brann, og denne type eksponering er en uunngåelig risiko forbundet med det vi gjør -natt og dag – 365 dager i året.”

Labor leader (Arbeiderpartiets leder) Mark McGowan fortalte at stadig flere forskningsrapporter koblet visse kreftformer til forlenget eksponering for kjemikalier fra branner.

“Dette er gode lover basert på sunn forskning. Samfunnskostnadene er minimale og de gjenoppretter en urett som samfunnet ellers ville se på som ekstremt urettferdig,” sa han.

Provins-regjeringen på Nova Scotia i Canada bestemte i 2022 å utvide listen over krefttyper som omfattes av yrkesskadeforsikring for brannfolk, med 13 nye krefttyper, hvor blærekreft var en av krefttypene som sto på listen fra før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *