fbpx

Depeche Mode

Fikk du med deg det litt mørkere 80-tallet? Ikke ABBA og Grorud-palmene, men mørke solbriller og litt mer bass? Depeche Mode var ett av de store navnene.

Fra Wikipedia: “Depeche Mode er et britisk synthrock band. Bandet ble grunnlagt i 1980 som et synthpop band, og var gjennom mesteparten av 80-tallet et av de fremste bandene innenfor New Wave/New Romantic-sjangeren. I 1990 fikk de sin hittil største hit, Enjoy the Silence fra albumet Violator, og etablerte seg med det som et av verdens mestselgende band. Depeche Mode har frem til i dag solgt mer enn 70 millioner plater verden over.”

Depeche ModeNå har Depeche Modes frontmann og vokalist Dave Gahan fortalt om sin kamp mot kreften i 2009. Sangeren ble syk i garderoben på en arena i Athen i Hellas kort tid før bandet skulle på scenen, og han ble tatt med til et sykehus hvor legene fant en blæresvulst. Han fortalte til Q  Magazine: “Først sa de det var et magevirus. Men denne fyren tok ultralyd på meg. Han så på skjermen og sa:” Jeg kan se noe.” Han fikk tak i en annen fyr som sa: “OK, du har en svulst i blæren. Jeg kan operere i morgen “.”

Han la til: “Som den gamle dop-djevelen jeg er, begynte jeg å forhandle: Jeg er på veien, en åtte måneders turne, kan vi gjøre dette senere? Min fornektelse var fenomenal. Så onkologen knelte ned ved siden av sengen min, så opp på meg og sa: “Dette er din sjanse. Den har ennå ikke brutt gjennom veggen på blæren. Vet du hvor mange mennesker får denne sjansen når vi ser kreften så tidlig som dette?”

Gahan avslørte at en uke etter å ha gjennomgått operasjonen var han helt på bunnen da han snakket med sin kone. Han tilføyde: «Jeg så henne inn i øynene og sa: «Jeg skal bli OK,» og hun sa: “Men JEG er ikke OK! Jeg er ikke OK når du tror at du bare kan gå – gå og dø fra meg! “. Hun visste at det var dette jeg mente :”Hvis dette ikke fungerer, har jeg hatt et godt liv, barna har det bra og ..»  Hun ville at jeg skulle holde kjeft. ”

Det ser ut til å ha gått bra. Det nye albumet heter Delta Machine. Bandet skal spille to konserter på Londons O2 Arena senere denne måneden, 28. og 29. mai, før de legger ut på turné til høsten.

De spiller på Telenor Arena i Bærum 13. desember. Gi dem en varm velkomst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.