fbpx
Home Arrangementer og aktiviteter Åpent møte, Askim – utsatt pga. Covid-19

Dato

01 apr 2021
Expired!

Tid

18:30 - 21:00

Åpent møte, Askim – utsatt pga. Covid-19

Blærekreft er den 4. hyppigste kreftformen blant menn, likevel er det en sykdom som svært få har hørt om fordi den har fått lite oppmerksomhet. Dette har også rammet den faglige utviklingen innen feltet, men i de senere år har blærekreftpasienter i inn- og utland begynt å røre på seg og dannet pasientforeninger, samtidig som den nyeste revolusjonen innen kreftbehandling med immunterapi har vist god respons på blærekreft.

Det har vært svært liten forskningsaktivitet her i landet på blærekreft i mange år, men nå har dette skutt fart. Det er nå igangsatt flere kliniske studier på blærekreft og Sykehuset Østfold, Kalnes, deltar nå i en av disse. Der skal man sammenligne standard cellegiftbehandling med en slik ny immunterapi, og onkolog Øyvind Krohn Tennøe fra Kalnes vil komme og fortelle litt om studien og dette nye behandlingsprinsippet.

Vi har tidligere holdt våre møter i Østfold i Fredrikstad og Sarpsborg, nå håper vi alle fra sør i fylket vil reise til Askim og se hvordan det er der! Enkel bevertning og en god prat skal vi få til i tillegg til det faglige. Alle er hjertelig velkomne!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *