fbpx

Fikk blærekreft 11 mnd gammel, nå lanserer han kreftpris til barn

Tapre Lucas Thorpe har blitt kalt en ekte, liten stjerne. Toåringen, som har kjempet mot en sjelden form for blærekreft siden han var 11 måneder gammel, er forgrunnsfigur for lanseringen av den årlige Cancer Research Storbritannia Little Star-prisen.

Etter å ha gjennomgått måneder med kjemoterapi på The Christie sykehus i Manchester, reiste Lucas til Amerika for 10 ukers protonstråleterapi med sin far Dale, mamma Jodie Rothwell og søster Molly, fem år. Men bare to dager etter ankomst utviklet han lungebetennelse og blodforgiftning, og måtte kjempe for sitt liv på intensivavdelingen.

Mot alle odds overlevde Lucas, til tross for at han nesten mistet høyre arm og ben på grunn av blodforgiftningen. Han ble plassert i et hyperbarisk kammer og medisinske igler ble brukt til å oksygenere blodet hans.

Blodforgiftningen forårsaket at  Lucas fra Atherton mistet halvparten av sin høyre fot, tuppen av tærne samt fingertuppene. Men han er nå blitt erklært kreft-fri og har lært å tilpasse seg sine manglende fingertupper og har lært å gå av seg selv – nylig tok han hele stuen på langs.

Tapre Lucas ble tildelt prisen «The Cancer Research UK Little Star» og foreldrene hans oppfordrer nå andre familier til å nominere et barn. Hans mor, Jodie Rothwell, 28 år gammel, sa: “Lucas lar ikke noe beseire ham. “Han er en glad, utadvendt liten gutt som hardnakket nekter hjelp og ønsker å gjøre alt selv. Tatt i betraktning at han kunne ha mistet livet, følte vi at vi kunne leve med noen manglende fingertupper. Vi hadde ham fortsatt hos oss, det ga oss håp og holdt oss oppe.”

Jane Bullock,  talskvinne for Cancer Research UK North Wests, la til: “Lucas er en ekte «Little Star” som absolutt fortjener utmerkelsen. Vi ønsker å anerkjenne tapperheten til mange flere barn som Lucas og oppfordrer familie og venner til å nominere dem nå, på cruk.org /Littlestar.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.