fbpx

Hunder kan lukte kreft

Noen har kanskje hørt om dette før. Det er nesten utrolig at hunder ved å lukte på en urinprøve, litt blod eller svette fra et menneske kan lukte om vedkommende har kreft. Men visste du at dette foregår i Norge? På Spikkestad?

Krefthunden Kaktus

Firmaet Krefthunder AS har allerede trent opp hunder til å lukte prostatakreft, de holder på med å trene på lunge-, bryst- og livmorhalskreft, og de ønsker å starte med blærekreft. Og resultatene er helt fantastiske i forhold til andre diagnostiseringsmetoder.

De ønsker kontakt med personer som har fått diagnostisert blærekreft men som ennå ikke har startet behandling. Hundene må først trenes på prøver som man vet er positive før de utsettes for ukjente prøver. De ønsker en liten urinprøve samt prøver av svette og pust. Du får tilsendt alt prøvemateriell og sender det tilbake i posten. Kjempeenkelt. Og hele greia tar omtrent en halv time.

Om en stund, hvis dette går etter planen, vil vi kunne sende inn prøver i posten og få dem diagnostisert med godt over 90% sikkerhet for mange krefttyper, med svar etter et par dager. Deretter må man inn i helsevesenet på vanlig vis, men kanskje direkte inn i behandlingssystemet og slippe lange utredninger og masse venting.

Det vil si, noe utredning må gjøres uansett siden alle behandlingsvalg nå foretas på bakgrunn av de kunnskaper man får om svulsten og dennes egenskaper gjennom diagnostiseringen. Men det bør kunne gå så mye fortere når man vet AT vedkommende har kreft. Dessuten vil man spare enorme ressurser ved å få bort alle de som IKKE har kreft fra undersøkelseskøen.

Tenk å slippe og vente ukesvis på å få vite at man ikke har kreft likevel?

4 hendelser på “Hunder kan lukte kreft”

  1. Jeg savner testene jeg tok hos Krefthunder for noen år siden. Har dere startet opp igjen – jeg ønsker testutstyr tilsendt umiddelbart.

        1. Nei, det kan nok hende. -Og det er veldig synd! Håper du får sjekket ut sykdommen din likevel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.