fbpx

Jernladyen

Vi avslutter året med en nyhet om en nokså kjent person for alle som er født før 1980, iallfall.

BBC News meldte rett før jul at Margaret-ThatcherBaronesse Margaret Thatcher har fått blærekreft. Hun har gjennomgått en operasjon for å fjerne svulsten, og skal være på bedringens vei. Hun ble innlagt på torsdag før jul (20/12) og venner av henne sa at de forventet at hun ble på sykehuset noen få dager. Den tidligere statsministerens talskvinne sa at Baronesse Thatcher har det “helt bra”.

Herr Bell, en venn og tidligere rådgiver, fortalte BBC News at hun hadde gjennomgått “minimalt invasiv” kirurgi. “Operasjonen var en fullstendig suksess, og hennes tilstand er tilfredsstillende. Hun vil bli på sykehuset noen dager og deretter reise hjem,” sa han. “Hun er veldig tøff. Legene er absolutt fornøyde. De sier operasjonen har vært helt tilfredsstillende.”

Dårlig helse
Statsminister David Cameron har twitret en melding til Lady Thatcher, hvor han sier at han ønsker henne en “rask rekonvalesens”. Baronesse Thatcher var Storbritannias første kvinnelige statsminister og innehadde posisjonen i tre perioder fra 1979 til 1990. Hun hadde en rekke mindre slag i 2002 og ble rådet av leger til å slutte å holde offentlige taler. Hennes datter, Carol Thatcher, har tidligere snakket om morens kamp mot demens.

Den tidligere statsministeren var ikke frisk nok til å delta ved dronningens lunsj for statsministeren og tidligere statsministre som en del av Diamond Jubilee-feiringen tidligere i år. For to år siden var hun ute av stand til å delta på sin 85. bursdagsfest som ble holdt for henne av statsminister David Cameron i nr. 10 Downing Street. Men i oktober var hun frisk nok til å markere sin 87. fødselsdag med lunsj på en London-restaurant sammen med sønnen Mark og hans kone.

Vi ønsker Baronesse Thatcher riktig god bedring.

Samtidig ønsker vi alle følgere av bloggen, alle tilfeldige besøkere, alle blærekreftberørte og alle andre et riktig godt, nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.