fbpx

Spesialtoalett for BCG-behandlede pasienter

Denne har jeg fått fra en pasient: Tusen takk!

Mange er sikkert ikke klar over at det finnes toaletter med spylefunksjon som virker slik at du kan dirigere en stråle med lunkent vann ved hjelp av en fjernkontroll eller knapper på siden av toalettet. Det er et svært nyttig hjelpemiddel ved BCG-behandling og ved de blærekatarrlignende tilstandene som oppstår hos mange i forbindelse med behandlingen.
Toalettet heter Geberit Aqua Clean 8000 Plus. Importør er Geberit.no. Se også www.i-love-water.com.Spesialtoalett

Toalettet er kostbart, men det er mulig å få dekket kostnadene av NAV Hjelpemiddelsentral.
Du starter med å ringe til NAV og ber om å bli satt i forbindelse med ergoterapeuttjenesten. Ergoterapeuten må få opplysning om at du har blærekreft og at du skal begynne med BCG-behandling. Det er obligatorisk å ha en anbefaling fra ergoterapeut for å få støtte til dette hjelpemiddelet.

Her kommer hjelpen fra en medpasient: Hvis du har tid til å vente på at saken går sin gang gjennom NAV, er det det enkleste. På grunn av behandlingsstart hadde imidlertid ikke jeg tid til å vente på en langvarig saksbehandling i NAV-systemet. Kundesenteret ved Hjelpemiddelsentralen forespeilet at det ville ta minst fire måneder før noen kunne ta stilling til søknaden. Jeg kjøpte derfor toalettet og søkte etterpå. Jeg fikk avslag på avslag gjennom NAVs klagesystem. Til slutt anket jeg til Trygderetten, som ga meg medhold. NAV retter seg alltid etter Trygderettens avgjørelser og jeg fikk refundert utlegget.

I søknaden din bør du derfor referere til denne saken, som ble avgjort av Trygderetten 30. november 2012. Saken har ankenr. 12/01843. Jeg tror neppe at NAV Hjelpemiddelsentral vil avslå en ny søknad fra en blærekreftpasient. Trygderetten sier avslutningsvis i sin kjennelse: “På bakgrunn av sykdommens alvorlighetsgrad og den saksbehandlingstiden hun hadde fått informasjon om, mener retten at det ikke var rimelig at xxxxx skulle avventet et endelig vedtak fra hjelpemiddelsentralen”.

Les mer om BCG-behandling her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *