fbpx

Sykler for kreftsaken med lamme bein

4-5 mil sør for San Fransisco, i Palo Alto, bor en kar på 53 år. For 32 år siden kjørte han på ski off-piste, kjørte ut over en klippekant, falt 100 fot (30 meter, ca., stemmer ikke det?) og brakk ryggen. Siden da har han vært lam i beina. Men etter to års intens trening klarte han å stå med støtte, og begynte å trene ergometersykkel. Etter 3000 miles ville han prøve vanlig sykkel. Et armbrudd og noen tilpasninger, så var han i gang. Etter det har han blant annet syklet tvers over kontinentet, og sykler for tiden 40-45 miles daglig.

For 3 år siden ble han etter en god del styr diagnostisert med avansert blærekreft, ble behandlet med operasjon og cellegift og erklært kreftfri for ett år siden.

Nå skal han sykle 100 miles (litt over 16 mil) i noe som heter Canary Challenge, et sykkelritt som har som mål å samle inn 1 million dollar til kreftforskning ved Stanford Cancer Center.

Han klarer så vidt å bruke musklene på framsida av lårene + det ene kneet, og ved å bevege hoftene klarer han å tråkke ned pedalene med føttene som er festet til dem. Han kan ikke stoppe hvor som helst, han må ha noe å holde seg i ellers velter han med sykkelen. Bena kan ikke bære ham hvis han må trå ned.

Artikkelen om Lawrence Viariseo, som han heter, ligger her.

Av yrke er han kunstner, med spesialområde portretter og landskap i olje og pastell. Og han er faktisk ganske god. Han har egen hjemmeside/blogg her.

Hjemmesida til Canary Challenge ligger her.

Noen som syntes det var vanskelig å stå opp i morges?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *