fbpx

Unge kreftpasienter spiller seg gjennom smerten

Kjempesmart! En mobilapp som gjør det til en lek for yngre pasienter å rapportere om dagens smerteopplevelse, og som dramatisk forbedrer både legenes beslutningsgrunnlag i behandlinga og datagrunnlaget for videre forskning innen området. Utarbeidet av canadiere, omtalt av en norsk blogger!

Jeg siterer fra Thomas’ sitt blogginnlegg her:

“I Canada får nå en rekke unge kreftpasienter en ekstra motivasjon på sykesengen. Etter en rekke behandlinger trenger legene daglig tilbakemeldinger fra pasientene om hvordan de føler seg og hvilke symptomer de har. Denne dataen skal brukes til å se hvordan ulike medisiner fungerer for akkurat denne pasienten. Pasientene selv er gjerne så utmattet og sliten etter behandlingene noe som gjør at motivasjonen ikke er helt på topp til å drive å fylle ut papirer om hvordan man føler seg. Problemet er at hvis ikke pasienten fyller ut denne dataen hver dag så har ikke dataen noen verdi. Så hvordan gjør man denne prosessen litt morsommere for de som mangler alt av motivasjon?

Løsningen er gamification. Det Canadiske byrået Cundari står bak konseptet og produksjonen av PainSquad, en politistyrke som samler inn informasjon om smerte for å løse problemer for pasientene. Rapporteringen har blitt gjort enkel ved at man bruker iPhone-spillet, får oppgaver fra politikollegaer og får skryt i form av videoer og merker etter hvert som man utfører oppgavene dag for dag. I videoene finner man kjente politiskuespillere fra populære tv-serier i Canada.

Resultatene har vært fantastiske. De unge pasientene har nå noe å glede seg til hver dag, en liten motivasjonsboost. Kanskje vil politisjefen gi meg en ny rank i dag? Hvilke skuespiller får jeg se en video av i dag? Og bare det å spille et spill istedenfor å fylle ut et kjedelig skjema på papir om hvordan man føler seg på en skala fra 1-10.”

Les mer her. Det ligger også en liten videosnutt der så dere kan se hvordan det fungerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *