fbpx

Ikke gjør dette hjemme!

Serriøst. Det blir så mye etterarbe’ og søl.

Det finnes mange slags aktiviteter og hobbyer, her rapporteres det om en litt spesiell form for tidsfordriv.  Er det noe rart at det kan bli dårlig telefonforbindelse? Her kommer direkte oversatt innledningen eller abstractet til en litt sjelden fagartikkel når det gjelder tema, men den har uvanlige kvaliteter når det gjelder å bli husket:

Recreational Urethral Sounding with a Telephone Wire: An Unusually Complicated Case Report

Innledning: «Urethral sounding», (oversettelsen er litt uklar men kanskje dybdemåling kan passe her? Å trekke inn det aktuelle lydbildet kan bli litt for mangefasettert…) er definert som innsetting av en gjenstand eller væske inn i urinrøret. Den vanligste årsaken rapportert i medisinsk litteratur for villet “urethral sounding” er erotisk tilfredsstillelse. Den mest uventede komplikasjonen av denne praksisen er manglende evne til å hente ut objektet etter at det vikler seg inn i urinrøret eller blæren.

Metoder og resultater: Målet med denne rapporten er å beskrive en sjelden komplikasjon av denne praksisen. Vi presenterer her et tilfelle av en middelaldrende mann som kom til vårt akuttmottak med en telefonledning fast i blæren etter at han hadde introdusert den gjennom urinrøret sitt med masturbatoriske intensjoner. Selv om de fleste fremmedlegeme-ekstraksjoner håndteres endoskopisk (via et kikkhullsinstrument), beskriver vi et uvanlig tilfelle av rekreasjonell “urethral sounding” som krevde åpen kirurgi. Ingen bevis for noen psykisk lidelse ble funnet i vår pasient. En gjennomgang av litteraturen på dette temaet ble gjort.

Konklusjon: Noen rapporter hevder at visse segmenter av samfunnet engasjerer seg lettere i rekreasjonell “urethral sounding” og at denne praksisen kan føre til komplikasjoner. Klinikere må være klar over disse øvelsene slik at de kan gi forsvarlig omsorg til slike pasienter, i tillegg til å løse det akutte problemet. For pasienter som har komplikasjoner og søker medisinsk hjelp, kan en psykologisk evaluering og råd for sikker seksuell praksis være nyttig for bedre styring av denne sjeldne kliniske situasjonen.

Nå også på Kondomeriet! To størrelser, fits all!
Nå også på Kondomeriet! To størrelser, fits all!

Jeg ser for meg spiserommet på urologisk poliklinikk etter denne formiddagsøkta…….

Selve presseoppslaget finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *