fbpx

Gjør noe gult!

Gult er den internasjonale oppmerksomhetsfargen for blærekreft. Hvorfor det ble slik kan du lese om her. Det er derfor vi promoterer den klargule sløyfa som symbol for blærekreft, og har klargult som en av de tre fargene i vår hjertelogo. På denne siden har vi samlet en rekke ideer til hvordan bruke gulfargen til å skape oppmerksomhet om blærekreft. fordi oppmerksomhet og kunnskap redder liv. Klikk på den blå overskriften for å komme til selve innlegget.

 • Kan en gul sydvest redde liv?

  Blærekreft er en miljøindusert sykdom: Personer som gjennom jobb eller på annen måte har blitt utsatt for visse skadelige stoffer, har økt sannsynlighet for å utvikle blærekreft.

  Kan en gul sydvest redde liv?

 • Like bittert som sitron

  Det å få beskjed om at du har kreft i blæra di er en bitter melding å få. Sitroner kan illustrere denne bitterheten, men bitterhet kan motvirkes og mildnes.

  Like bittert som sitron

 • Våkne til strålende sol uansett vær

  Kan man få en bedre start på dagen enn med nybrygget kaffe servert i en lysende gul kopp? Og kan koffein fungere som kreftmedisin?

  Våkne til strålende sol uansett vær

 • Fang oppmerksomheten og inviter til smalltalk

  Når vi møter folk tilfeldig begynner mange av oss å se oss rundt etter ideer til tema for smalltalk-en som følger. Hva med å legge til rette for et viktig tema?

  Fang oppmerksomheten og inviter til smalltalk

 • Kan humor brukes mot kreft?

  Ja, hvorfor ikke? Humor er viktig som overlevelsesstrategi, informasjon gitt i en hyggelig form blir lettere mottatt, og noen har til og med laget sceneshow av sykdommen.

  Kan humor brukes mot kreft?

 • Flest hverdager, også med blærekreft

  Om lag 7 av 10 blærekreftpasienter blir diagnostisert i tidlig stadium. For disse blir blærekreft en ting de har med seg hele tiden og sykehusbesøkene rutine.

  Flest hverdager, også med blærekreft

 • Ta gode valg

  Det er viktig å ta gode valg i hverdagen: Hva vi gjør, hvor vi jobber, hva vi slapper av med, hva vi spiser. Men sunn mat trenger iallfall ikke være kjedelig.

  Ta gode valg

 • Hent fysisk og psykisk styrke i naturen

  Fysisk aktivitet er bra for alle, men noen trenger en unnskyldning for å komme seg ut. Skogen kan både forebygge sykdom og restituere kropp og sjel etter sykdom.

  Hent fysisk og psykisk styrke i naturen

 • Hvordan unngå grå dager

  En grå dag kan være en dag med øsende regnvær. Eller tungsinn. Eller sykdom. Lys opp den grå dagen med en skinnende gul paraply.

  Hvordan unngå grå dager

 • Hva skal man si?

  Ca. 320 000 nordmenn lever med en kreftdiagnose. Sjansen for å møte på en venn eller bekjent med kreft, er ganske stor. Da dukker gjerne tankene opp: Hva sier man?

  Hva skal man si?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *