fbpx

Kreftceller gjør ikke forskjell på høy og lav

Ingen er beskyttet, selv ikke kardinaler i Den Katolske Kirke:

 

Kardinal skal planlegge behandling sammen med legene etter at tester viste kreftceller

Chicagos kardinal Francis E. George, som ble operert for blærekreft i 2006, fikk den 17. august vite at sykdommen har blusset opp igjen i lever og nyre, sa en talsmann for Chicago erkebispedømme i en uttalelse samme dag. Kardinal George er avbildet mens han feirer messe med biskoper fra Illinois, Indiana og Wisconsin på basilikaen St. Paul Outside the Walls i Roma i februar. (CNS bilde / Paul Haring)
Av nyhetsbyrået Catholic News Service

CHICAGO (CNS) – Kardinal Francis E. George av Chicago vil sammen med sine leger bestemme hvilken behandling han skal ha etter at testresultater viste kreftceller i nyren hans og i en knute som ble fjernet fra leveren hans.

Erkebispedømmet kunngjorde dette den 17. august. Kardinalen fikk resultatene etter å ha gjennomgått en undersøkelse 15. august ved Loyola University Medical Center. Etter å ha hvilt hjemme over helgen, dro kardinal George på en ukes rehabilitering. “Vi har ingen ytterligere informasjon på dette tidspunkt,” sa erkebispedømmet. Ved alle helgens høymesser ble det bedt bønner for kardinalen og alle andre som kjemper mot kreft.

Kardinal George har ledet Chicago Erkebispedømme siden 1997. Han ble utnevnt til kardinal ett år senere. Han var president for den amerikanske konferansen for katolske biskoper fra 2007 til 2010. Han var sin ordens utsending til Vatikanet (generalsuperior) fra 1974 to 1986. Han var biskop i Yakima, Washington, fra 1990 til 1996, hvorpå han ble utnevnt til erkebiskop av Portland, Oregon. Omtrent et år senere ble han kalt til Erkebispedømmet i Chicago som etterfølger til den avdøde kardinal Joseph L. Bernardin.

I slutten av juli 2006 gjennomgikk han operasjon for blærekreft. Legene fjernet blære, prostata og deler av urinlederne – rørene som frakter urin fra nyrene til blæren – etter at en biopsi viste at det var kreft i blæren hans og en blokkering indikerte at sykdommen var på vei inn i en av urinlederne. Etter at han ble skrevet ut fra sykehuset var han en periode delvis sykmeldt. Senhøstes samme år gjenopptok han normal arbeidstid. Patologitester etter operasjonen viste at kreften ikke hadde spredt seg og legene kalte ham en “kreftoverlever.”

Opprinnelig fra Chicago, er kardinal George medlem av ordenen Oblatfedrene (Congregatio Missionariorum Oblatorum Beatae Mariae Virginis Immaculatae). Han ble ordinert til prest i 1963. Han har reist verden rundt, har doktorgrad i filosofi og teologi, snakker flytende spansk, fransk og italiensk, og kan noe tysk.

Lenke til presseoppslaget ligger her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *