fbpx

Menn som får en kreftdiagnose, trenger å handle

Neida, vi snakker ikke shopping på kjøpesenteret. Vi snakker “gjøre noe”. Det de så vil gjøre, er å gjenvinne kontrollen over livet ifølge en informasjonsvideo fra den danske kreftforeningen om Mænd og Kræft. Jeg fant lenken til denne på hjemmesiden til den danske Blæreforeningen.

Når det gjelder kvinner, har de ofte større behov for å snakke om de følelsesmessige sidene ved saken. Disse motsetningene kan skape problemer i kommunikasjonen mellom dem, som rimelig er.

Siden kvinner ofte beskyldes for å være de mest taletrengte og bærere av den verbale kommunikasjonen i mange hjem, burde kanskje kvinner være den største målgruppen for denne videoen? Damer: la mannfolka få orden på livet sitt, sette opp behandlingsplaner og reorganisere avtaleboka. Det er deres måte å takle situasjonen på. Senere kan dere snakke om følelser. Det kommer nok, bare vær tålmodig. 

Og til mannfolk som vil ha en kvinneskulder å gråte på når dere går ut fra venteværelset hos legen: vit at du antagelig gjør din kvinne lykkelig over å få lov til å trøste og snakke om følelser akkkurat da.

Konklusjonen må vel da bli: i en slik situasjon er ingenting mer riktig enn noe annet. Du vet best selv hvilke behov og ønsker du har. Det får andre respektere, så lenge behovene får en allment akseptabel form, selvfølgelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *