fbpx

Alle trenger et friminutt

Fiskestang. Noen dirrer helt ned i tåa når ordet fiskestang blir nevnt, andre responderer like heftig som en spekesild. Ikke alle liker fisking, men de som gjør det blir gjerne skikkelig entusiaster.

Uansett om du er fiskegal eller ikke; alle trenger et avbrekk fra det man står i til vanlig. Utvalget er stort når det gjelder muligheter for avkobling, men det er noe eget å dra på fisketur, kanskje med hytteovernatting eller medbragt telt.

Fisking er for noen en høyt utviklet vitenskap, hos andre er alt overlatt til tilfeldighetene. Men det er fremdeles dette ikke-planlagte elementet, denne faktor X, som gir fisketurer akkurat det lille ekstra som gjør dem til noe annet enn en vanlig hyttetur eller skogstur. Dette elementet av overraskelse, som kan gjøre turen til en høydare eller komplett resultatløs. Man vet aldri helt.

Fisketurer kan gjøres alene eller i flokk, men det er alltid en god mulighet å invitere en kompis eller to med på en slik tur. Det fine med fisketurer som ikke er for spesialiserte, er at man får anledning til å ta en god prat.

Da kan man forklare hvorfor man denne ganger mener at en gul sluk er akkurat det som skal til for å få napp akkurat her, akkurat nå. Det bare ER sånn.

Mens dere sitter der og venter på at duppen skal trekkes under, kan du jo nevne noe om hvordan blærekreft står seg i et samfunnsperspektiv, og hvorfor det er så viktig å både snakke om sykdommen og spre informasjon om den. Du blir kanskje litt overrasket du, også, over hvordan det står til med en så vanlig sykdom?

Den fine gule sluken finner du her. De har masse annet fint til fisken eller turen også. Bildet er velvilligst utlånt fra Jaktia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *