fbpx

Medlem av

World Bladder Cancer Patient Coalitions logo

Dato

07 mar 2023
Utløpt!

Tid

18:30 - 20:30

Uformelt treff på Hamar tirsdag 7. mars 2023

Blærekreft Norge inviterer til uformelt treff med tema

Infeksjoner og blærekreft

 

For blærekreftpasienter er infeksjoner en problemstilling som dukker opp i ulike situasjoner og sammenhenger. Symptomer på blærekreft og symptomer på en urinveisinfeksjon kan noen ganger ligne på hverandre og gjøre at fastlegen velger feil strategi. Dette kan i verste fall føre til at en pasient som i virkeligheten går med en ennå ikke diagnostisert blærekreft, får forsinket sin diagnostikk fordi vedkommende blir gående på antibiotikabehandling.

Når blærekreft skal diagnostiseres og behandles, gjøres det meste av dette gjennom urinrøret, og instrumenter og prosedyrer blir inngangsport for mikrober som skaper infeksjon, eller blæra gjøres på andre måter velegnet for oppvekst av bakterier. Men er alt som kjennes ut som en infeksjon, faktisk en infeksjon?

Den tredje viktige arenaen for infeksjoner er når en pasient gjennomgår en stor operasjon, og det oppstår infeksjoner i operasjonssåret eller inne i buken. Store og små infeksjoner er slitsomme og krevende for pasienten, de utsetter i verste fall annen behandling, behandling med antibiotika kan påvirke andre deler av kroppen og har også andre alvorlige konsekenser. Slike problemstillinger vil

 

seksjonsleder for Urologisk seksjon ved Hamar sjukehus, Nabeel Yousaf Khan

hjelpe oss med.

 

Vil du lære mer om hvorfor infeksjoner oppstår, hvordan de bør håndteres, når man bør behandle og kanskje også la være å behandle, er dette kvelden du bør sette av og møte opp i

Strandgata 65 (Kreftforeningens lokale)
tirsdag 7. mars kl. 18:30

 

En annen god grunn til å komme er fordi vi ordner kaffe og litt attåt, fordi blærekreftberørte av en eller annen grunn er utrolig hyggelige mennesker, og fordi det å møte andre i samme situasjon er givende og betydningsfullt for de aller fleste. Møt opp og bli kjent med nye mennesker eller treff gamle kjente, lær noe nytt, få svar på spørsmål du sitter med eller del egen erfaring med andre.

Alle er hjertelig velkomne.  Ta gjerne med pårørende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *