fbpx

Blærekreft-bedrager

En litt uvanlig sak fra den andre siden av kloden, litt slarkete oversatt (ha meg unnskyldt). Originalen ligger her

Anklagene mot Krejcir foreløpig trukket tilbake

SVINDELANKLAGENE mot den tsjekkiske forretningsmannen Radovan Krejcir ble midlertidig trukket tilbake i Johannesburg forhørsrett (Sør-Afrika)

Bedragerisiktelsen gjelder et krav på 4.5 millioner rand som han har fremsatt overfor sitt forsikringsselskap, hvor han ved hjelp av medisinske papirer påviser at han angivelig hadde blærekreft. Hans urolog, Marian Tupy, har tidligere innrømmet å ha forfalsket forsikringsdokumenter så Krejcir kunne få utbetalt forsikringssummen for blærekreft.

 Avslappet: Bedragerianklaget Radovan Krejcir. Foto: Thys Dullaart
Avslappet: Bedragerianklaget Radovan Krejcir. Foto: Thys Dullaart

Krejcir møtte i retten for Magistrat T. Carstens og staten trakk midlertidig sitt erstatningskrav på grunn av andre høyestrettssaker som var i gang. Den nasjonale påtalemyndigheten (NPA) sa at tiltalen ble midlertidig trukket tilbake i påvente av sluttføring av søknaden om gjenopptakelse og tilsidesettelse av Tupys dom og straffeutmåling.

“Vi kan ikke ha to juridiske prosesser i gang, og parallelt med hverandre,” sier påtalemyndigetenes talsmann Mthunzi Mhaga. “Utfallet av gjenopptakelsessøknaden vil ha betydning for påtalemyndigheten i saken mot Mr Krejcir.” Han sa at NPA allerede hadde innlevert sin protest. Aktor Riegal du Toit sa han innleverte søknaden fordi andre rettssaker overlappet denne saken. Han sa den tiltalte ikke fornektet sin versjon, men sier han aldri skulle ha erklært seg skyldig.

Krejcir så glad og avslappet ut. Han var iført en svart blazer, jeans og T-skjorte. Han motsatte seg utlevering til hjemlandet i 2008, der han ble dømt in absentia til seks og et halvt år fengsel for skattesvik. Han ble også siktet for sammensvergelse til drap, forfalskning, utpressing og kidnapping.

I fjor “utvekslet” politiet informasjon med Krejcir under deres etterforskning av drapet på eieren av Teazers strippeklubb, Lolly Jackson, som bodde i Bedfordview, Johannesburg. Både Krejcir og Jacksons partner Mark Andrews hadde krav mot Jacksons eiendom, som ble håndtert av advokat Ian Jordaan. En forkullet kropp, antatt å være Jordaans, ble funnet på toppen av hans pickup ved siden av R59 i Brackendowns og Alberton, i september.

Jaja. Hadde han spurt, er det sikkert noen som ville ha delt sin blærekreft med ham slik at han ikke hadde behøvd å lure forsikringsselskapet sitt….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *