fbpx

Bloomingdale’s, ordføreren i New York og homsebryllup

Dette er en skikkelig Se og Hør-sak. Om blærekreft.

Marvin S. Traub, tidligere adm. dir. og president i Bloomingdale’s (kjøpesenterkjede, i fall du lurte), deretter styreleder for Marvin Traub Associates og kjent for å ha revolusjonert detaljvarehandelen, fikk blærekreft for noen få år siden. Da han så hvilken situasjon blærekreftpasientene var i, ville han forsøke å skape oppmerksomhet om diagnosen og samle inn penger til forskning.

 Han gjorde flere ting, men laget blant annet en pin (sammen med hook + Albert, et firma som lager accessories for menn). Den ble markedsført under slagordet ”Pin Down Bladder Cancer”, og de laget en kampanje rundt dette hvor han fikk med seg New Yorks ordfører Michael Bloomberg som frontfigur (sammen med en drøss andre kjendiser, søk opp bilder på Google om du vil).

Ordføreren i New York, Michael Bloomberg

Bildet av Bloomberg foran kampanjeplakaten for Pin Down Bladder Cancer går nå USA rundt (og kanskje lenger også) fordi han har nektet å være med på en ordfører-kampanje mot en restaurantkjede. Denne kjedens leder har gått ut og sagt stygge ting om homsebryllup, og ordførerne vil derfor hindre kjeden i å etablere filialer i deres by. Men ikke Bloomberg.

Marvin S. Traub døde sist uke, 87 år gammel. Av blærekreft. Kampanjen, som samler inn penger til Memorial Sloan-Kettering Bladder Cancer Research Fund, har hittil fått inn $200 000.

 Her er lenke til artikkelen om Traub i Wall Street Journal.

Og lenke til artikkelen om Bloomberg i Urban Christian News.

 Så får vi håpe at flere får øynene opp for blærekreft-saken. Det trengs, se bare på denne:

 

Oppdatering mai 2020: Bloomingdale’s har ikke blærekreft på sitt filantropiske b’cause-program. Det var synd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *