fbpx

Hvor mange gule matretter kan vi lage?

Svaret er: Mange! I vår kampanje “Gjør noe gult” for å skape oppmerksomhet om blærekreft, er gule matingredienser en god hjelp for å variere ideene. Heldigvis har naturen vært gavmild på gule plantedeler som kan spises.

Denne gangen kaster vi oss over den gule paprikaen. Blir den litt oversett mellom den røde og den grønne? I så fall synes vi at den bør få hedersplassen denne gangen i denne nydelige retten av bakt paprika.

Fargerike grønnsaker er sunne for kroppen, de er innbydende og gode for matlysten, humøret og hjernens helse også. Et godt kostråd er å spise variert, og det å veksle mellom farger er en av mange måter å få inn variasjon i kosten på. -Og glede ved matbordet.

Har du vurdert å invitere til temafest med “gult” som tema? Det burde ikke være vanskelig å sette sammen menyen, iallfall.

Mens du venter på at den gule paprikaen skal bake seg, vil du kanskje synes det er artig å lese om at forskere har oppdaget at immunceller deler informasjon på samme måte som bier?

Oppskrift på bakt paprika finner du her. Det fristende bildet har vi fått låne av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Velbekomme!

Lurer du på hvordan det å lage mat med gul paprika kan hjelpe blærekreftpasienter? La oss forklare: Ved at folk flest blir vant til å tenke gult = blærekreft vil de stadig få små påminnelser om sykdommens eksistens og dermed også påminnelser om å sjekke om det skulle forekomme blod i urinen. Jo flere som sjekker om de har synlig blod i urinen, jo flere blærekreftpasienter vil bli oppdaget i tide til å bli kurert for sykdommen. Så enkelt.

Vil du være med oss og redde liv? Gjør noe gult!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *