fbpx

Hvordan unngå grå dager

En grå dag kan være en dag med øsende regnvær. Det kan være en dag med følelsesmessig tomhet. Det kan også være en dag med murrende smerte et sted i kroppen eller bare en påtrengende følelse av at man er syk.

En infeksjon kan gi en slik følelse. Mange kvinner og noen menn, og en del blærekreftpasienter, plages av infeksjoner i urinveiene. Hvordan kan man unngå å utvikle en urinveisinfeksjon – de kommer jo bare?

Noen av dem forårsakes av at ting og tang – instrumenter, katetre, osv. – er blitt ført inn i folks urinveier i forbindelse med undersøkelser eller behandling. Noen forårsakes av at pasienten har blitt behandlet for sykdom med inngrep som har gjort de anatomiske forholdene gunstige for bakterier.

Men hva med de infeksjonene som ser ut til å oppstå av seg selv? Gjennom årene har legene satt opp en liste over faktorer som de erfaringsvis tillegger en viss betydning, faktorer man iallfall kan tenke over og prøve å unngå, selv om forskning ikke har vist at man på gruppenivå kan hindre forekomst av urinveisinfeksjoner ved å pålegge folk å endre vanene sine. Les mer her, så kanskje du finner noe du vil endre på helt frivillig?

Når det gjelder den flotte paraplyen må det være en glede å gå ut i regnvær med en slik, som en selvlysende protest mot været! En værets Jeanne d’Arc eller Hannibal – jeg tenker denne paraplyen kan brukes av begge kjønn selv om den egentlig er for herrer! Nuvel. Krig er en lite helsefremmende aktivitet, så vi får holde oss til paraplyen. Du finner sikkert gule paraplyer mange steder, men akkurat denne kan du finne her. Bildet er veldig velvillig lånt ut av Hanske-Hallén.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *