fbpx

Smarte pasienter

Googles tidligere ledende helsestrateg har lansert et nytt nettsted, SmartPatients, som hjelper kreftpasienter til å komme i kontakt med hverandre og lære mer om sykdommen sin.smartpatients
Lege og entreprenør Roni Zeiger (over, til venstre, med medstifteren sin) fortalte at han forlot Google for å danne dette selskapet med Gilles Frydman, som grunnla Association of Cancer Online Resources (ACOR), verdens største samling av nettbaserte kreftsamfunn.
Nettstedet var tidligere invitation-only, men etter tre måneder med testing og utvikling av produktet, er siden klar for offentlig lansering.

Kreftpasienter bruker nå nettstedet for å få tilgang til den nyeste informasjonen om kliniske studier, delta i samtaler med andre pasienter og lære om andre typer kreft. Det er først og fremst utviklet for pasienter, men blir også brukt av omsorgspersoner og leger.
“Kreft-samfunnet er oppstykket” sa Zeiger på telefon. “Det mangler muligheter for læring på tvers av grenser”, hvilket betyr at visse symptomer deles av pasienter med ulike typer kreft.

Nøkkelen til at selskapet genererer ekte inntekter er at pasienter gi tilbakemelding om kliniske studier.

SmartPatients har allerede inngått samarbeid med flere stiftelser og ideelle organisasjoner, deriblant Bonnie J. Addario Lung Cancer Foundation, og Cancer Commons. Et samarbeid med WorldOne, selskapet som kjøpte Sermo, et av de største nettsamfunn for leger, vil gi legene en mulighet til å lytte til samtaler blant pasientene.
Men selskapet gjør det klart at mens de planlegger å tjene penger gjennom frivillige undersøkelser og innsikt, vil det ikke dele personlige opplysninger om pasienter. Forretningsmodellen er utviklet for å hjelpe partnere i helsesektoren til å innlemme pasientens perspektiv i fremtidige kliniske studier.

Skulle ønske vi hadde noe slikt på norsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *