fbpx

Sunn skepsis

Dette er ikke bare en god leveregel. Det er også en kilde til informasjon. Om mat. Og helse.

Sunn skepsis heter en blogg om ernæring, helse og kritisk tenkning, skrevet av Erik Arnesen.

Han presenterer seg slik: “Jeg er masterstudent i samfunnsernæring, og vil på denne bloggen skrive om interessant ernæringsrelatert forskning, vitenskap generelt og om kritisk tenkning. Blant temaene som tas opp er myter og pseudovitenskapelige helsepåstander, men også ernæringspolitikk og generelt matstoff. Målet er å bidra til økt allmenndannelse om kosthold og helse. Min grunnholdning er at skepsis er helt sentralt i den vitenskapelige metode, og at leting etter kunnskap krever kritisk tenkning.”

Kritisk tenkning liker vi!

Men dersom du søker opp Sunn skepsis på nettet, får du også opp noe annet: en portal laget for å gi deg som er pasient eller helseinteressert, råd om kvalitetskriterier for helseinformasjon og bedre tilgang til forskningsbasert helseinformasjon.

Merk deg det, ikke råd om helse, men om kvalitetskriterier for helseinformasjon og lettere tilgang til god helseinformasjon. Portalen er laget av forskere ved Avdeling for sykepleierutdanning ved Høgskolen i Oslo, i samarbeid med Medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo og Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten. Den gir smørbrødlister med spørsmål man kan stille seg ved lesing av forskningsartikler, for å vurdere om de er solid og ordentlig laget,

Kanskje ikke sengelektyre av det mest pirrende slaget, men kan hende god å ty til ved behov?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *