fbpx

Gi litt varme

Det er fint med varme tanker og varmende ord, men noen ganger trenger man også fysisk varme. En bunt med gult garn kan bli til noe helt annet i hendene på noen som har kunnskap og ferdigheter. Et tips er å strikke en lue. Den kan du gå med selv til vinteren og samtidig minne folk om eksistensen av blærekreft – de som vet at gult er symbolfargen til blærekreft. Uansett vil den gule fargen gi de som ser lua, et varmt inntrykk.

Den kan også gis bort til noen som skal gjennom tøff behandling. Noen og enhver kan bli litt smågrøssen av å høre ordet kreft, men de som gjennomgår hard behandling som cellegift eller muligens stråling, kan virkelig trenge en varm lue.

Hvis man får behandling som er så sterk mot cellene i kroppen at håret faller av hos folk som har godt med hår, medfører endringen at man fryser både på hodet direkte, og også i resten av kroppen på grunn av varmetapet fra hodet. Ikke minst om natta når det ikke er hensiktsmessig å bruke parykk. Begrepet nattlue kan plutselig få fornyet aktualitet når de frodige lokkene en dag ligger i vasken.

Kreft er mye tanker og grublerier, men det er også helt praktiske ting som varme.

Gult garn kan du sikkert få tak i mange steder. Denne bunten med kamgarn superwash i klar, ren gulfarge kan du få tak i her. Bildet er velvillig utlånt av Hillesvåg ullvarefabrikk.

Mange opplever at varme hjelper mot smerter og ubehag i forbindelse med urinveisinfeksjon. Men det beste er kanskje å unngå å få det? Kjenner du til alle risikofaktorene som legene mistenker kan forårsake urinveisinfeksjoner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *