fbpx

Gjør noe som ingen venter

I vår kampanje “Gjør noe gult” prøver vi å trekke frem ting som er hyggelige, morsomme, nyttige eller sunne. Hjerneforskere ber folk trimme hjernen også, ikke bare kroppen. Trimme hjernen gjør man ved for eksempel å lære noe nytt eller gjøre ting på en annen måte enn man pleier.

Da får vi tro at det å gjøre noe man absolutt ikke pleier, også gir litt trim til toppetasjen. Herved skal vi formidle en ide som vi tror de færreste har forsøkt seg på: Har du prøvd å sylte løvetannknopper? Ikke?

Løvetann blir av de fleste sett på som noe brysomt, noe man vil ha vekk, noe som forstyrrer. Det er fort gjort å trekke paralleller her til kreftsykdom, selv om de færreste vel vil betegne løvetannen som plenens kreftform – så ille er ikke løvetannen. Uansett: Mange (ikke alle) vil ha den bort. Den er et ugras. Men kan den likevel brukes til noe nyttig?

Noen har sett oppskrifter på løvetannblader i salat. Noen har sittet timevis for å prøve å samle nok gule kronblader for å prøve å legge løvetannvin – den skal visstnok være veldig god. Vi har ikke hørt om noen som har gjort den jobben to ganger…

Men å sylte løvetannknopper – den var ny.

Det ser jo lekkert ut? Og hvilken fantastisk måte å unngå spredning av løvetannfrø på? Og ikke minst utnytte en tidligere ubrukt ressurs?

Vi tar ikke ansvar for resultatet. Vi bare formidler ideen og lenke til oppskrifta, resten overlater vi til den enkelte. Det som er så flott med en så uvanlig og eksotisk matrett, er at dersom du lager den og setter den fram neste gang du har noen på besøk og skal servere noe annet enn kaffe og kaker, kommer du garantert til å få anledning til å snakke litt om denne fantastiske retten. Da kan du samtidig forklare hvordan du fikk nyss om oppskrifta, og benytte sjansen til å formidle helt sentral informasjon om denne sykdommen som har gult som oppmerksomhetsfarge, og som ledet deg til sylting av løvetannknopper…

Den informasjonen finner du kort og konsist presentert her.
Det fristende bildet har vi fått låne av Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Lykke til med syltinga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *