fbpx

Kunnskap er gull verdt

Den kunnskapen vi bærer på, kan forandre livene våre. Den er tilgjengelig og kan brukes der og da, når en situasjon oppstår. Vi vet aldri hvilken kunnskap vi vil ha behov for og hvilken som er helt overflødig.

Tilsvarende uvisshet gjelder de menneskene vi møter. De fleste av dem vet vi veldig lite om. Blant annet vil veldig mange av de snart 17 000 nordmennene som lever med blærekreft, møte en masse mennesker i morgen (som er 17. mai) som ikke aner noe som helst om diagnosen deres.

Det er helt greit. Slik skal det være. Men vi må alltid ha det i bakhodet når vi møter andre, at vi aldri vet hvordan den andre egentlig har det. Kanskje skjuler de en stor sorg? Kanskje skjuler de økonomiske problemer? Spillavhengighet? Sykdom? Angst? Inkontinens? Smerter?

Hvis noen nevner et problemområde som folk synes det litt ubehagelig å snakke om, og gjør det på en fin måte, er det til stor hjelp for mange. Å høre sitt eget problem bli omtalt på en saklig og ryddig måte, gjerne med forståelse for hvordan det er å ha tilstanden men uten å sykeliggjøre eller stakkarsliggjøre de som har den, er godt for de som omfattes. Det er også godt for familie, venner og andre. Derfor er det viktig å begynne å snakke høyt om ting som blærekreft.

Samtidig formidler vi kunnskap som andre trenger, uten at vi vet hvem som trenger kunnskapen.

I de fleste selskaper er det noen “nerder” som er interessert i å snakke om ting som få andre bryr seg om. Hva skal man snakke med slike om? Vi foreslår å fortelle om en viss liten ring som kan være til besvær. Den saken er sånn passe nerdete. -Og relevant.

Oppskrifta til velkomstdrinken finner du her. Du rekker å handle inn til i morgen, hvis det er aktuelt. Det flott bildet har vi fått låne av TINE SA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *