fbpx

Hvem skal henvises hvor, og når?

Mange blærekreftpasienter forteller at de ble diagnostisert med urinveisinfeksjon da de kom til fastlegen med symptomer på blærekreft. I en intern spørreundersøkelse svarte nesten halvparten av respondentene at fastlegen deres hadde tenkt i andre baner enn blærekreft da de kom dit med symptomer som senere viste seg å skyldes blærekreft. En av tre pasienter hadde blitt tiltenkt urinveisinfeksjon og satt på antibiotika. Noen hadde blitt satt på gjentagende kurer med antibiotika.

Dette vil jo utsette utredning, diagnostisering og oppstart av behandling av blærekreft. Og som alle vet, her teller tida! Men hvorfor bommer fastlegene? Les mer her om hvilke symptomer som følger en urinveisinfeksjon, og hvilke symptomer som følger med en blærekreftsykdom.

Er det mulig å tenke seg noe mer livsbejaende og optimistisk enn et par lysende gule gummistøvler på en grå regnværsdag? Hva kan være bedre enn å bruke slike støvler til å redde liv, fordi gulfargen minner folk på at det finnes noe som heter blærekreft? Hvis du vil se nærmere på disse støvlene kan du gå hit. Bildet er velvillig lånt ut av Widforss.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *