fbpx

Tatoverte den gule sløyfa på hånda si

Jan Erik Pedersen ble diagnostisert med blærekreft i 2009 etter å hatt store mengder synlig blod i urinen i ca. 6 måneder. Han hadde på den tiden en fastlege som ikke forstod alvoret med slike mengder synlig blod i urinen. Han ble satt på intet mindre enn 5 antibiotikakurer etter hverandre, inntil han selv forlangte å bli henvist videre.

Han har blitt kjent med andre som har fortalt at han ikke er alene om denne opplevelsen: -I Blærekreft Norge-miljøet har jeg forstått at også andre har opplevd noe lignende. Jeg håper fastlegene vil få mer kunnskap om blærekreft snart, for å hindre at dette skjer med flere.

Jan Erik fikk fjernet kreftsvulster i blæren første gang rett etter påske i 2009. Totalt har han fjernet kreftsvulster 9 ganger på 10 år. Han har fått cellegift lokalt i blæren 2 ganger, og BCG-skyllinger i to omganger.

Siste gang svulst ble fjernet var våren 2019. På sensommeren 2019, skrapet de ut noe mistenkelig som viste seg å ikke være kreft. På siste cystoscopi i desember 2109 så alt bra ut. Underveis har det vært en del infeksjoner i urinveiene, og to ganger har han vært veldig redd for nyrene sine. Men på tross av alt, har det gått greit. -I dag er jeg i fin form og føler meg frisk, sier Jan Erik.

Jan Erik har hatt et ganske typisk forløp av blærekreft – jevnlige kontroller, og inn på sykehus for å foreta en uthøvling av svulster når de dukker opp. Ventetida for å få svar på histologiundersøkelsen (vevsprøven) er en plage for de aller fleste, men når det kommer svar tilbake om at alt er fjernet for denne gangen også, kan jubelen slippes løs og skuldrene senkes igjen.

Jan Erik har bestemt seg for å gjøre sitt for å skape oppmerksomhet om diagnosen. Han gikk derfor til det skritt å tatovere den gule sløyfa på hånda si. Ingen skal være i tvil om at han ønsker å bidra til at andre får en så liten belastning som mulig av denne sykdommen. Jan Erik er også med i Blærekreft Norges stall av likemenn som gjerne støtter og hjelper andre som har fått blærekreft. Likemannsapparatet til Blærekreft Norge når du på tlf. 97323230.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *