fbpx

Kan humor brukes mot kreft?

Ja, hvorfor ikke? Er ikke ethvert virkemiddel som kan hjelpe folk til enten å unngå sykdommen, bli kvitt den eller få støtte og hjelp til å leve et så godt liv som mulig mens man har den, legitimt? I så fall er humor i høyeste grad “lov”.

Det betyr på ingen måte at man tar lett på denne sykdommen. Tvert imot. Det betyr heller at vi ikke lar den overmanne oss, dominere oss og passivisere oss. Humor er tegn på styrke hos den som bruker humoren, noen ganger på bekostning av det det blir humorert over. I denne sammenhengen er det helt greit at humoren går ut over sykdommen. Den må bare aldri gå ut over pasienten eller andre berørte.

Noe av det viktigste vi kan gjøre i forbindelse med blærekreft, er å sørge for at kjennskap til blærekreft når ut til hele befolkningen. De må vite at denne sykdommen finnes og at det man skal holde øye med for å oppdage den i tide er

  1. synlig blod i urinen
  2. andre endringer i vannlatingen

Informasjon som serveres på en hyggelig måte er også hyggelig å motta, framfor frykt og skremsel. Bruk derfor gjerne humor for å informere om blærekreft. Første søndag i mai er internasjonal latterdag, innstiftet i 1998 by Dr. Madan Kataria for å fremme helse, glede og fred i verden.

Kan gule solbriller hjelpe deg til å spre kjennskap til blærekreft ved bruk av humor?

Kanskje disse solbrillene kan være en god inngang til å gjøre noe morsomt samtidig som du sprer kjennskap til blærekreft? Det skal mye til at ikke man får en kommentar eller to hvis man går ut med disse solbrillene. Da kan man benytte sjansen til å fortelle hvorfor man har plassert noe gult midt i fjeset.

En som virkelig har gjort noe morsomt ut av sin erfaring med blærekreft, er standup-komikeren Mike Birbiglia. Han fikk blærekreft da han var 19, og tok senere den opplevelsen med seg i ett av sceneshowene sine. Les, se video og le deg skakk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *