fbpx

Fang oppmerksomheten og inviter til smalltalk

Når vi møter folk sånn mer eller mindre tilfeldig, folk vi ikke har noe veldig nært forhold til, begynner mange av oss å se oss rundt etter ideer til tema for smalltalk-en som følger. Været har vært brukt før. Hmmm, kanskje vedkommende har noe på seg som vi kan gi et hyggelig kompliment for?

Hva om man snur dette rundt og selv byr på en målgivende pasning til de man møter gjennom dagen? Gir dem en gratismulighet til å kommentere på noe du har på deg? Så kan du benytte sjansen til å slå av en prat om noe viktig uten at det blir kleint.

Tør du klinke til med gule sokker under den svarte buksa? Gult og svart er naturens mest kraftfulle fargekombinasjon.

Fortell at du har tatt på deg gule sokker for å skape oppmerksomhet om blærekreft. Hvis du samtidig kan fortelle at man til og med kan få en morsom opplevelse av å stille kroppen sin til disposisjon for noen som vil redde livet ditt, kan dette bli en prat som fester seg litt lenger enn vanlige small-talks.

Da har kanskje budskapet fått lov å trenge inn, at det er viktig å være tidlig ute dersom man merker en uventet endring i kroppen. Man trenger likevel ikke gå rett i krisemodus og sette opp liste over gravferdssalmer riktig ennå. Det kan faktisk gå bra å få en blærekreftdiagnose, og kommer man tidlig til lege går det rett og slett bra med de aller fleste: 5-års overlevelse for ikke-muskelinvasiv blærekreft er på 94-95 %. Det er derfor vi så gjerne vil ut med informasjon om dette: Ser du blod i urinen så kom deg til lege og be om henvisning til blærekreftforløpet. Også om du bare ser blod i urinen en enkelt gang.

Les Arvids lune historie her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *