fbpx

Flest hverdager, også med blærekreft

Om lag 7 av 10 blærekreftpasienter blir diagnostisert i et tidlig stadium. Disse får beholde blæra hvis ikke sykdommen tar en uventet vending. De blir behandlet med kirurgisk fjerning av svulster inne i blæra, eventuelt også skyllebehandling lokalt i blæra. Deretter går de inn i et omfattende og langvarig kontrollprogram for å se hvordan sykdommen utvikler seg: Kommer svulstene tilbake? Blærekreft er den kreftsykdommen som hyppigst residiverer. Det gjør den samtidig til den krefttypen som er mest kostbar å behandle, regnet pr. pasient.

Det å legge seg på en undersøkelsesbenk og få sjekket blæra innvendig blir for blærekreftpasientene til slutt nesten like vanlig som å gå på butikken. Noe som er nesten like vanlig, er å være involvert i en infeksjon på en eller annen måte. Enten fordi undersøkelser eller behandling drar med seg en infeksjon, eller at fastlegen tror pasienten har urinveisinfeksjon når han/hun kommer dit med blod i urinen og lurer på hva dette kan være.

Men hvis du nå først skal en tur på butikken kan du jo like gjerne gjøre det med stil! Med dette lekre handlenettet sprer du samtidig lys og glede til andre, og hvis noen ser dette som fra før har hørt at blærekreft har gult som sin oppmerksomhetsfarge, vil de bli påminnet om dette når de ser bærenettet. Og hvis ikke folk er informert, kan du benytte sjansen og fortelle hvorfor gult er viktig for noen – livsviktig, faktisk.

Det er bare en dum ting her: De som har DETTE handlenettet selger bare til andre bedrifter, ikke privatpersoner. Men kanskje du finner noe like fint? Bildet er velvilligst utlånt fra Pro:Melings.

Vil du lære mer om hvordan urinveisinfeksjoner oppstår, kan du trykke her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *