fbpx

Ta gode valg

Blærekreft er en miljøindusert sykdom. Det betyr at det er lurt å velge rett jobb. Eller det vil si, man bør unngå å velge feil jobb. Man bør også velge de rette foreldrene – lettere sagt enn gjort, selvsagt. Man bør velge de rette vennene – mange begynner å røyke fordi de har venner som gjør det. Blærekreft og tobakk er perlevenner: de følges ad.

Det er også viktig å følge de vanlige kostrådene slik at man er best mulig rustet til å bekjempe sykdom dersom man får behov for det. Vi vet nå at i tillegg til grønnsaker er frukt og bær verdifulle matvarer, og kan de serveres så fristende som her, er de vel ikke til å motstå?

De siste tiårene har vi hørt og lært mye om antioksidanter. De finnes i frukt og grønt, de er sunne, og vi bør ha i oss mest mulig av dem. Jo mer, jo bedre. Men er det nødvendigvis slik alltid? Nei, ikke ved kreft. Les mer her.

Og hva med brokkoli? Les mer om den snedige lille grønnsaken og hvorfor den nevnes i sammenheng med kreft, her.

Hun som har laget den fantastisk lekre fruktkurven av en gul honningmelon heter Soheila Nersi Thorsen. Hun står bak bloggen Soheilas oppskrifter. Du finner henne på facebook her, på instagram her, og på hennes egen blogg her. Tusen takk til Soheila for lånet av det innbydende bildet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *