fbpx

Til og med de finansielle rådgiverne har skjønt det

En finansrådgiver, av alle ting, har tydelig sett det som vi ønsker at helsemyndighetene skal se. Det betyr at man trenger ikke være lege eller forsker for å forstå dette, det holder å være allment interessert og oppmerksom.

narrenMotley Fool er et multimedia finanstjeneste-selskap som har, ifølge dem selv, tatt mål av seg til å bygge verdens største “investeringssamfunn”. Jeg har ingen penger å investere så jeg er ikke så inne i terminologien, men det høres fint ut og de virker svært seriøse. De når millioner av mennesker hver måned gjennom sin nettside, bøker, avisspalte, TV-opptredener, og abonnement på sine nyhetsbrev. The Motley Fool arbeider for å maksimere aksjonærverdier og er utrettelige talsmenn for den enkelte investor -stadig ifølge dem selv. Selskapets navn ble stjålet fra Shakespeare, hvis kloke narrer både informerte og moret, og kunne si sannheten til kongen – uten å få hodet kappet av.

Sean Williams, som finansrådgiveren heter, skriver her en serie på 12 ukentlige artikler om kreft, dette er hans sjette.

Jeg bare strør om meg med noen få sitater, resten kan dere lese selv her:

“Siden 1975-1977 har det, akkurat som vi har sett i tidligere omtalte krefttyper, vært forbedringer i den generelle fem-års overlevelsen, men den største forbedringen har vært reduksjonen i røyking – den primære risikofaktoren for å bli diagnostisert med blærekreft – gjennom bedre holdningskampanjer som har fokusert på kreftrisiko, og ikke gjennom store behandlingsfremskritt. Faktisk har blærekreftdiagnosen ikke sett den samme nedadgående trend som vi har vært vitne til i en rekke andre krefttyper.”

“I mangel av et bedre uttrykk er behandlingstilbudet for blærekreft noe begrenset.”

Så følger endel investeringsvurderinger før han innleder avslutningen (-hørtes ut som en selvmotsigelse, men har du noe bedre uttrykk?) med følgende:

“Som du kanskje har gjettet, er jeg oppriktig skuffet over omfanget av fremskritt i blærekreft gjennom de foregående fire tiår.”

Det var finansrådgiveren. Hva skal da pasientene si?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *