fbpx

Gult inne, gult ute

Vil du ha en gledesspreder rett utenfor døra? Plant en gullbusk i hagen og nyt den sprakende gule vårblomstringen hver vår framover! Hvis du altså har en hage eller dyp verandakasse som det kan plantes noe i, selvsagt.

Gullbusken blomstrer tidligere enn andre busker, gjerne før plenen har begynt å bli grønn og bjørka har fått blader. Det er fordi den blomstrer på bar kvist, altså før bladene har kommet. Det gjør den til en skikkelig fargebombe i den tidlige vårhagen, en ordentlig gledesspreder.

Forsythia er det latinske navnet, hvis du vil være litt fin på det.

Det er mulig gullbusken er ferdigblomstret før blærekreftmåneden mai er over, det kommer jo an på hvor tidlig våren kommer der du bor. Men når gullbusken blomstrer av, er det jo klart for gule påskeliljer, gule tulipaner, gule stemorsblomster, gule primula og ….. løvetann! Yey!

Fikk du med deg oppskrifta på syltede løvetannknopper? Hevnen er søt…

En lun vårdag kan du ta med deg en fluktstol, kanskje et teppe og en tekopp, ut til gullbusken og sette deg og lese om det fascinerende samarbeidet som forskerne har oppdaget at foregår mellom kreftcellene i en svulst og de normale cellene som ligger nær dem.

Hvis du vil kjøpe en flott Forsythia kan du gå til ditt nærmeste hagesenter eller planteutsalg og høre om de har en der. Men hvis du vil vite hvordan du skal stelle den, klippe den, snakke med den og kose med den, skal du finne HAGEFRIK. Det er en blogg som drives av to ekte hageentusiaster, og den inneholder ufattelige mengder ryddig og godt presentert informasjon om urter, grønnsaker, sopp, blomster, bær, frukt, spirer, tørking, hydroponisk dyrking… jeg vet ikke hva man ikke finner der. Og det flotte bildet er selvsagt lånt derfra, så fotografere kan de også! Tusen takk for lånet, Kristin og Petter!

Jeg er sikker på at de har flere gule vekster i sortimentet sitt. Bruk svartjenesten på bloggen til å få svar på det du lurer på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *